PC

Hellblade 2 developer opisuje igru kao kvalitetni film

Hellblade 2 je nesumnjivo jedna od najiščekivanijih igara iz Xbox studija ove godine. Igra je manje od dva meseca udaljena od izlaska, a uzbuđenje raste iz dana u dan.

Prvi naslov u franšizi pružio je neverovatno filmsko iskustvo. Očekuje se da će Hellblade 2 nadmašiti to iskustvo. Ninja Theory je napravio razne promene kako bi osigurao neuporedivo uranjanje, upoređujući igru sa indie filmom.

Šef studija Ninja Theory, Dominic Mathhes, u intervjuu za Gamesradar, napravio je analogiju sa indie filmovima da bi opisao celokupno iskustvo.

Hellblade 2 je kvalitetan nezavisni film.

-Dominic Mathhes

Dan Attwell, direktor umetnosti okruženja, naglasio je težnju tima ka realizmu u Hellblade 2, eliminisanjem kamera i HUD elemenata. Uprkos izazovima koje ovaj pristup postavlja, Attwell je potvrdio njihovu posvećenost ovim izborima dizajna.

Osim toga, istakao je značajno povećanje upotrebe fotogrametrije, od jednog slučaja u Hellblade: Senua’s Sacrifice do preko 370 u Hellblade 2, sve sa ciljem poboljšanja iskustva uranjanja.

Ovaj uvid pruža uvid u značajne razlike koje možemo očekivati u nastavku. Prva igra u franšizi, uprkos niskom budžetu, dobro se pokazala, zbog čega mnogi očekuju velike stvari od Hellblade 2.

Tim je čak zaključao broj frejmova na 30FPS u potrazi za ovim filmskim iskustvom.

Sa Microsoftovim resursima na raspolaganju developeru Ninja Theory, tim ima veliki budžet sa kojim može da radi.

To je omogućilo studiju da se istakne u pogledu kinematografije, vizuala i imerzije. Kombinovanjem ovih ciljeva sa Unreal Engine 5, Hellblade 2 izgleda kao vizuelno remek-delo u nastajanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top