PC

Relic prolazi kroz otpuštanja nakon odvajanja od kompanije SEGA

Prošle nedelje, SEGA je prošla kroz neke strukturalne promene, prodavši Relic Entertainment, koji je sada nezavisan studio, i otpustivši radnike širom svojih različitih divizija. Iako je Relic Entertainment možda izbegao bilo kakva potencijalna otpuštanja vođena izdavačem, nažalost, studio još uvek mora da pretrpi neke “rezove” da bi preživeo tranziciju.

Relic je najavio da se nažalost takođe suočava sa surovim realnostima industrije koje su pogodile druge studije u proteklih 12 meseci. Ovo je već dovelo do hiljada otpuštanja širom industrije, u studijima velikim i malim. U slučaju Relica, eliminisaće manje od 50 pozicija širom svoje kompanije.

Relic će ponuditi otpremnine i drugu podršku kako bi pomogao zaposlenima da se snađu. Kako je Game Developer izvestio, analiza LinkedIna pokazuje da većinu ovih otpuštanja pogađa komunikacijski tim, što će uključivati uloge poput upravljanja zajednicom. Oko 41 zaposleni će biti otpušteni tokom Relicove tranzicije u nezavisni studio.

Ne znamo šta je sledeće za Relic, ali u budućnosti će studio verovatno nastaviti da podržava Company of Heroes, i raditi sa kompanijama poput Microsofta na RTS projektima poput Age of Empires.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top