PlayStation 5

Developeri već rade na podršci igara za PS5 Pro konzolu

U poslednje vreme bilo je nekoliko curenja informacija o PlayStation 5 Pro. U ovom trenutku, svi znaci ukazuju na to da će unapređena konzola stići kasnije ove godine, sa ubrzanijim CPU-om i snažnijim GPU-om sa većim mogućnostima za ray-tracing. Sada je novi izveštaj dodao sve ovo, potvrđujući specifikacije, dok je takođe potvrdio planove developera igara da podrže ažuriranu hardversku konfiguraciju.

The Verge je video dokumente koji potvrđuju pune tehničke specifikacije za PS5 Pro konzolu. Pored toga, izvori su rekli da developeri igara već pripremaju zakrpe kako bi obezbedili kompatibilnost sa novom konzolom i njenim poboljšanim setom funkcija.

PS5 Pro se razvija pod kodnim imenom ‘Trinity’, u skladu sa Sonijevom navikom da koristi kodna imena inspirisana Matrixom. PSVR je, na primer, razvijen pod kodnim imenom Morpheus. Nova konzola će koristiti isti CPU koji se može naći u trenutnom PS5, ali sa bržim taktom. GPU ima najviše koristi, sa dodatnim hardverom za poboljšanje ray-tracinga. Prirodno, snažnija grafička kartica će takođe značiti i robustnije performanse, bilo sa bržim frejmrejtom ili višim grafičkim podešavanjima. Sony očekuje da će novi GPU biti oko 45 posto brži od standardnog PS5.

Test kitovi su već dostupni studijima za igre kako bi mogli da počnu sa pripremom ažuriranja igara za podršku novoj konzoli. Još uvek nema reči o specifičnim naslovima sa planiranom podrškom, ali očekujemo da će Sony imati sve glavne PS5 hitove spremne za lansiranje kasnije ove godine.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top