PC

Valve uvodi oznaku ‘Advanced Access’ za igre koje naplaćuju rani pristup

steam besplatne igre

Tokom godina, videli smo mnoge različite metode koje izdavači koriste kako bi izvukli malo više novca od igrača. Takve tehnike su uključivale DLC, mikrotransakcije, loot kutije i Battle Passove. Najnoviji trend koji počinje da pogađa industriju vidi izdavače koji naplaćuju dodatno za par dana ranog pristupa igri. Valve je to primetio i sada uvodi svoju novu oznaku Advanced Access uz promene politike prodavnice.

Najavljujući to na svom blogu, Valve je otkrio svoje najnovije ažuriranje politike povraćaja novca na Steamu. Kao što verovatno znate, sve steam igre mogu biti refundirane bez pitanja sve dok ste igrali manje od 2 sata u roku od dve nedelje od vaše kupovine.

Ova politika se ne menja, međutim, malo je izmenjena, sa kompanijom koja navodi da “ova promena pokriva naslove koji su u pre-kupovini i nude ‘Advanced Access’. Vreme igranja stečeno tokom perioda Advanced Access će sada računati prema periodu povraćaja novca na Steamu.”

Advanced Access je nova oznaka koju koristi Steam za sve one igre koje dozvoljavaju “korisnicima koji su pre-kupili igru da igraju pre zvaničnog izlaska igre”. Naslovi koji su u prošlosti nudili Advanced Access uključuju Starfield, Suicide Squad: Kill the Justice League i najskorije TopSpin 2K25.

Ako ništa drugo, stvaranje oznake Advanced Access će pomoći da se takvi naslovi razlikuju od pravih Early Access igara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top