Nintendo Switch

Jedan od Nintendo partnera otkrio rane detalje za Switch 2

Već mesecima slušamo o planovima Nintendo-a za konzolu sledeće generacije. Sada, zahvaljujući partneru Nintenda u lancu snabdevanja, čini se da imamo nekoliko konkretnih detalja o Switch 2, koji se opisuje kao “konzervativna evolucija” originalnog Switch dizajna.

Dok Nintendo obično skače od jedne sjajne ideje do sledeće sa svakim sistemom konzole, koristeći hardver za implementaciju novih funkcija igre, poput igara sa dva ekrana, naočara za 3D, kontrola pokreta i još mnogo toga. Sa Switchom, veliki izbor dizajna bio je da ima sistem koji bi mogao da se priključi da bi se igrao na TV-u, sa odvojivim kontrolerima, ili da se nosi sa sobom. Ovaj dizajn je bio neverovatno popularan i odgovoran je za to što su se mnoge druge kompanije ponovo uključile na tržište prenosnih uređaja.

Prema Mobapadu, proizvođaču periferija sa sedištem u Kini koji razvija kontrolere i dodatke kompatibilne sa Switchom, Switch 2 će uključivati veći, 1080p ekran. U međuvremenu, novi kontroleri za sistem će biti manji i priključivaće se magnetno, umesto da koriste trenutni sistem šina.

Switch 2 bi takođe trebao da podrži i fizičke i digitalne Switch igre. Međutim, igre razvijene za novi sistem će koristiti drugačiji dizajn kartridža da bi ih sprečile da budu ubačene u Switch 1. generacije. Ovo je vrlo slično kako je Nintendo rukovao 3DS-om, sa novim 3DS igrama koje su uključivale dodatni komad plastike koji je blokirao kartridž da bi bio ubačen u stariju konzolu.

Očekuje se da će Switch 2 biti lansiran početkom 2025. godine, iako Nintendo još nije javno objavio svoje planove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top