PC

Microsoft sprovodi čistku u Bethesda – Gase se Hi-Fi Rush i Prey studiji

Iako Microsoft nije mnogo ometao operacije Bethesde otkako je kompaniju stekao 2020. godine, to se polako počinje menjati. Runda otpuštanja ranije ove godine uticala je na nekoliko Bethesda timova. Sada se zatvara i nekoliko studija, uključujući Arkane Austin i Tango Gameworks.

Najava koju je napisao vođa Xbox Studios, Matt Booty, pojavila se danas na internetu nakon što je poslata interno osoblju u Microsoftu. U ovoj najavi saznajemo o nekim velikim promenama koje se dešavaju iza kulisa u Bethesdi. Za početak, Arkane Austin, studio odgovoran za Redfall i Prey, se zatvara. Pored toga, jedini japanski studio Microsofta, Tango Gameworks, takođe se zatvara, samo godinu dana nakon što je isporučio Hi-Fi Rush, koji je bio verovatno najbolja first-party Xbox igra 2023. godine.

Alpha Dog Studios, Bethesda studio fokusiran na mobilne igre, poznat pre svega po Mighty Doom, takođe se zatvara i igra Mighty Doom će biti ‘ugašena’ u avgustu. Na kraju, imamo Roundhouse Games, koji se ne zatvara. Međutim, tim će biti apsorbovan od strane Zenimax Online Studios da bi pomogao u radu na The Elder Scrolls Online i drugim projektima.

Microsoft se odnosi na ovo kao na “konsolidaciju” Bethesda timova, što će omogućiti kompaniji da “dublje investira” u Bethesdin portfolio franšiza, kako novih tako i starih. Međutim, fanovi će bez sumnje biti nezadovoljni što je zatvoren Arkane studio, kao i Tango Gameworks. Arkane je poznat po nekim od najboljih single-player igara koje je Bethesda ikada objavila, dok je Tango Gameworks bio jedino uporište Microsofta u Japanu, delu sveta u kojem je Microsoft imao problema da se uspostavi godinama.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top