Vesti

Capcom se pohvalio sedmom uzastopnom godinom sa rekordnim profitima

Jedan od razloga zbog kojih je Microsoft tvrdio da je zatvorio Tango Gameworks – između ostalog – je zbog stagnirajuće prirode industrije video igara, sa predsednicom Xboxa Sarah Bond koja je izjavila da “industrija ne raste”. U svetlu ovoga, Capcom je sada objavio svoj najnoviji fiskalni izveštaj o zaradi, najavljujući svoju 7. uzastopnu godinu rekordno visokih profita.

Kako je VGC izvestio, Capcom je objavio svoje najnovije fiskalne zarade za godinu koja se završava 31. marta. U tom periodu, Capcom je uspeo da ostvari neto prodaju od 977 miliona dolara (porast od 21,0% YoY), 366 miliona dolara operativne dobiti (porast od 12,3% YoY), 381 milion dolara redovne dobiti (porast od 15,7% YoY) i konačno, ali ne manje važno, 278 miliona dolara neto dobiti (porast od 18,1% YoY).

Sve ovo je pomoglo da se Capcom gurne u još jedan rekordni period, obeležavajući 7. uzastopnu godinu rekordno visokih profita uz 11 uzastopnih godina rasta operativne dobiti.

Naravno, finansijske situacije kompanija Microsoft i Capcom nisu uporedive, ali vreme objavljivanja rekordnih profita izdavača je zanimljiv kontrast komentara koje su dali viši članovi Xbox odeljka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top