PlayStation 5

Microsoft će doneti još više Xbox igara na Playstation konzole

Ranije ove godine, Microsoft je najavio planove da donese četiri prethodno ekskluzivne igre na konkurentske konzole po prvi put. Do sada je to dovelo do toga da su Hi-Fi Rush, Sea of Thieves, Pentiment i Grounded svi otišli na PlayStation ili Switch (ili u nekim slučajevima na oba). Sada se čini da Microsoft planira još jedan talas igara za PlayStation.

Prema Jez Cordenu iz Windows Central, Xbox tim ima novu inicijativu u toku, pod kodnim imenom “Latitude”, koja se koristi za razvoj još nekoliko Xbox naslova za PS5. Nema pomena o Nintendu ovde, tako da bi moguće bilo da Microsoft čeka da vidi šta će Nintendov hardver sledeće generacije doneti u 2025. godini, pre nego što uloži više u donošenje igara.

Corden nažalost ne navodi nijednu posebnu igru koja pravi skok, ali tvrdi da su to “potencijalno očigledne igre koje biste najverovatnije očekivali”. S obzirom da se prvi talas izdatih naslova fokusirao na manje igre, nismo sigurni da li bi trebalo da očekujemo da igre poput Halo ili Forza prave skok baš sada.

Sa tim rečeno, izveštaj takođe nastavlja da kaže da su izvršni direktor i finansijski direktor Microsofta naložili pristup “bez crvene linije” kao deo napora kompanije da poveća profitne margine u svim poslovnim jedinicama, uključujući Xbox. To bi moglo značiti da su glavni ekskluzivci poput Halo naslova sada zaista u razmatranju.

Lično, voleo bih da vidim Starfield na PS5, jer igra nije dobila pravi tretman na lansiranju. Možda će pristup široj bazi korisnika dovesti do toga da više fanova otkrije igru. Iskreno, može se reći isto i za Halo Infinite. Mnogi hardcore Halo fanovi nisu voleli kampanju, ali mislio sam da je to svež vazduh koji je serijalu bio potreban.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top