PC

Sony potvrdio svoju strategiju za objavljivanje PS5 igara na PC

Sony je poslednjih nekoliko godina postepeno donosio više svojih PlayStation igara na PC kako bi poboljšao prodaju. Od tada, Sony je ostao na dvogodišnjem ciklusu između izlaska novih naslova na PlayStation konzolama i njihove eventualne verzije za PC. Iako smo se nadali da će Sony možda ubrzati ovaj proces nakon uspeha Helldivers 2, kompanija je potvrdila da to neće biti slučaj.

Novi ko-izvršni direktori Sony Interactive Entertainmenta, Hermen Hulst i Hideaki Nishino, održali su poslovnu prezentaciju sinoć. Tokom jednog segmenta, Hulst je govorio o PlayStationovim planovima za višeplatformski razvoj, potvrđujući da kompanija želi da privuče PC igrače na PlayStation platformu tako što će svoje vodeće naslove u vidu single-player igara zadržati ekskluzivno za PlayStation tokom više godina.

Ideja ovde je da ćete kupiti igru kao što je Spider-Man na PC, a potom možda nabaviti PS5 kako biste odigrali nastavak, Spider-Man 2, bez čekanja više godina da igra stigne na PC. Problem je u tome što su PC igrači poznati po svojoj strpljivosti. Na primer, dok je Epic Games osigurao ekskluzive za svoju prodavnicu, većina PC igrača ipak preferira Steam i spremna je da sačeka godinu ili dve da nove igre stignu na njihovu platformu izbora.

Dobar primer za to je Kingdom Hearts. Cela franšiza je stigla na PC pre dve godine kao ekskluziva za Epic Games Store, ali je najava da će igre stići na Steam ranije ovog meseca izazvala mnogo više uzbuđenja i pažnje nego inicijalni portovi na EGS.

PlayStation možda ima “velike nade” da će PC igrači potrošiti dodatnih 500 dolara na drugi sistem kako bi igrali nove single-player igre malo ranije, ali mnogi od njih će se usprotiviti toj ideji. Na kraju krajeva, tih 500 dolara moglo bi se potrošiti na znatno bolju i noviju grafičku karticu. Pored toga, Steam svakog meseca dobija hiljade novih igara, tako da nema manjka sadržaja na ovoj platformi. PC igrači će sačekati, to su pokazali iznova i iznova.

Iako single-player igre sa PlayStation konzola neće dolaziti na PC brže, live service igre kompanije, kao što je Helldivers 2, će biti dostupne istog dana na PS5 i PC.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top