PC

Gejming generisao 184 miliona dolara prihoda tokom 2023. godine

Postoji mnogo platformi dostupnih za igranje, a najpoznatije su verovatno računari i mobilni telefoni. Međutim, tržište takođe visoko rangira PlayStation, Xbox i Nintendo. Ove platforme generišu neverovatnu količinu prihoda.

PC gaming je najviše doprineo rastu igara prošle godine zahvaljujući platformama poput Steama. Samim tim, izveštaj je otkrio da je globalno tržište igara generisalo skoro 184 milijarde dolara u 2023. godini.

Među ovima, region Azija-Pacifik je najviše doprineo prihodima industrije. Newzoo je nedavno objavio izveštaj koji otkriva važne informacije o tržištu igara. Navodi se da je industrija igara zaradila skoro 184 milijarde dolara u 2023. godini.

Izveštaj ističe da će tržište nastaviti da raste zahvaljujući sledećem:

“poboljšana infrastruktura mobilnog interneta, pristupačan pristup internetu, dostupnost pristupačnih igara i rastući broj korisnika pametnih telefona.”

Kao što je prethodno pomenuto, Azija-Pacifik je najveći region igara u 2023. godini, jer je pomogao industriji da generiše 84,6 milijardi dolara. Ovo je ogromno, ali izveštaj pokazuje da je došlo do pada od 0,2% u odnosu na prethodnu godinu.

Negde drugde, nijedan drugi region nije video pad. Ostatak sveta je video veliki porast.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top