Domaća Scena

PLAY! 180 – JUN 2024

180. BROJ ČASOPISA PLAY!ZINE MOŽETE PREUZETI BESPLATNO U PDF FORMATU NA OVOM LINKU

Istorijski, metroidvania važi za jedan od najpopularnijih žanrova video igara. Iako je formula ovog žanra dobro poznata i odavno ”provaljena”, često nailazimo na zaista inovativne, a katkad i vanserijski kvalitetne igre koje privlače pažnju čak i najzagriženijim ljubiteljima metroidvania. Jednu takvu igru ste imali priliku da vidite na naslovnoj strani 180. broja (zar već?!) Play! magazina. Skromno je reći da nas je Nine Sols totalno raspametio!

Na temu naslova koji vuku inspiraciju iz retro ere 80-ih i 90-ih, isprobali smo psihodelični boomer shooter Mullet Madjack, koji je savršen za fanove brze adrenalinske akcije i retro-futurizma. Nintendo nas je častio i rimejkom čuvenog Paper Mario: The Thousand-Year Door, koji nam 20 godina kasnije donosi osveženu i poboljšanu verziju originala, ako izuzmemo nešto slabiji frejmrejt.

Mimo recenzija novih igara i aktuelnog hardvera, na narednim stranicama možete pročitati nešto više o Digital Dragons konferenciji, jednoj od najznačajnijih gejming manifestacija u Evropi. Play! ekipa je posetila i Montenegro Future Festival, koji je ovog maja u Baru okupio istaknute članove gejming i esports industrije iz regiona i šire.

Popričali smo i sa Milošem Milojevićem, osnivačem beogradskog Demagog Studija koji stoji iza uspešnih projekata kao što su Golf Club: Nostalgia, The Cub i Highwater. Recenzije svih ovih igara možete pročitati na našem sajtu i prethodnim brojevima Play! časopisa!

180. BROJ ČASOPISA PLAY!ZINE MOŽETE PREUZETI BESPLATNO U PDF FORMATU NA OVOM LINKU

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top