PC

Take Two potvrdio da GTA 6 PC verzija dolazi kasnije

Grand Theft Auto 6 je već najavljen, ali do sada je Rockstar potvrdio igru samo za trenutne konzole. Iako će igra biti objavljena na Xboxu i PlayStationu 2025. godine, mi na PC-u ćemo morati malo duže da čekamo, odlažući izlazak do 2026. godine.

Govoreći na TD Cowen konferenciji ove nedelje (preko VGC), izvršni direktor Take-Two, Strauss Zelnick, bio je upitan o Grand Theft Auto 6 i zašto još nije potvrđen za PC platformu. Zelnick je malo zaobišao temu, ali izjava je jasna, Rockstar nema planove da istovremeno objavljuje svoje blokbaster naslove na PC-u i konzolama.

“Rockstar ima pristup platformama koje smo već videli, i objaviće više najava kada za to dođe vreme. Verujem da je prava strategija za naš posao da budemo tamo gde je potrošač, i istorijski gledano, ova kompanija se obraćala potrošačima gde god da su, na bilo kojoj platformi koja ima smisla, tokom vremena.”

Sa Grand Theft Auto 5, PC igrači su morali da čekaju dve godine da igra stigne na njihovu platformu po izboru. Igra je originalno lansirana za Xbox 360 i PS3 2013. godine, pre nego što je ponovo lansirana na Xbox One i PS4 2014. godine. Zatim, u jesen 2015. godine, igra je konačno stigla na PC. Sa Red Dead Redemption 2, razmak između konzole i PC-a je malo skraćen, sa igrom koja je stigla na Xbox One i PS4 krajem 2018. godine, pre nego što je stigla na PC krajem 2019. godine.

S obzirom da je Grand Theft Auto 6 direktni nastavak najbrže prodavane igre svih vremena, nadamo se da će razmak između izdanja za konzolu i PC biti kraći, što bi značilo da bismo trebali očekivati GTA 6 na PC-u u drugoj polovini 2026. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top