PC

Izdavač GTA igara veruje da serijal nema nikakvu konkurenciju

Grand Theft Auto je nesumnjivo jedna od najvećih franšiza u istoriji video igara. Prateći bogato nasleđe, ne čudi što se ovaj serijal prodaje bez obzira na sve, pokazujući sličnu dominaciju kao franšize poput Call of Duty i Pokemon.

“Najnovije” izdanje GTA od Rockstara, GTA 5, zaradilo je preko 10 milijardi dolara za malo više od decenije. Jedan naslov koji donosi ovako veliku zaradu dokazuje koliko je dobro ukupna franšiza prošla.

Zbog toga je izvršni direktor Take-Two tvrdio da nijedna igra na tržištu više ne može da izazove GTA.

Tokom 52. godišnje TD Cowen konferencije, domaćin je postavio neka pitanja Straussu Zelnicku, izvršnom direktoru Take-Two, u vezi sa GTA 5 i 6. Glavno pitanje koje je domaćin postavio bilo je u vezi sa uspehom GTA 6.

Domaćin je želeo da zna da li je kompanija sigurna u podizanje franšize na nivo na kojem bi mogla da generiše više prihoda i dosega. Zelnick je vrlo strastveno odgovorio i osvrnuo se na izlazak GTA 5.

Bilo je nekako izjednačeno sa Call of Duty u to vreme. Evo nas sada sa V, 10-11 godina kasnije, nakon što je uradio ono što je uradio, mi smo pravi autsajder.

-Strauss Zelnick

Zatim je proglasio ovaj serijal za najbolji sadržaj u svim industrijama zabave.

Ovo ističe koliko je Grand Theft Auto porastao. Veliki deo ovog uspeha dolazi od GTA Online, koji je toliko porastao da se slični Call of Duty više ne mogu takmičiti.

Zelnick je takođe objasnio kako bi jednostavna najava trejlera od strane Rockstara mogla da “slomi” internet.

Ovo je, opet, podržano činjenicama. Prilikom lansiranja, trejler je dostigao neverovatnih 93 miliona pregleda u roku od samo 24 sata i kasnije postao drugi najveći trejler u igrama. Trejler je oborio toliko rekorda uprkos tome što je izdat daleko unapred.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top