Vesti

Blast from the past: Dark Seed (1992)

Švajcarski umetnik H.R. Giger je danas verovatno najpoznatiji kao dizajner čuvenog ”osmog putnika”, ali da li ste znali da je učestvovao u razvoju jedne video igre?

Dark Seed je horor point-and-click avantura u Gigerovom grotesknom stilu, na koji se nadovezuje jednako stravična priča. Igra prati imućnog Majka Dosona, kome u mozak biva usađen vanzemaljski fetus. Dok igrači prolaze kroz stvarni i paralelni Dark World, moraju da odgonetnu njegovu misteriju i spreče rođenje zlokobnog Dark Seeda, čudovišta koje će uništiti čitavo čovečanstvo.

Iako je Dark Seed u osnovi klasična point-and-click avantura, poseduje jednu značajnu razliku – igrači imaju ograničeno vreme za prelazak igre, tačnije tri sata. To nije sve, jer su određeni segmenti u igri takođe vremenski ograničeni – ako se ne nađete na pravom mestu u pravo vreme, vaš dalji napredak će skoro sigurno biti zaključan.

Pored njegovih kultnih dela poput ”N.Y. City III” i ”Li II”, kao i zasluga za estetiku igre, Giger je igrao još jednu važnu ulogu u razvoju Dark Seed-a. Zahvaljujući njemu, ovo je jedna od prvih point-and-click avantura sa (tada) visokom rezolucijom od 640×350.

Dark Seed je definitivno uticao na nastanak mnogih igara u horor žanru, uključujući naslove direktno inspirisane Gigerovim stilom. Jedna od njih je Scorn, srpska igra iz 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top