PC

Xbox Cloud Gaming sektor porastao za 50% u odnosu na prošlu godinu

Tokom poslednje generacije ili tako nešto, Xbox je stavljao sve veći naglasak na svoju platformu za cloud gaming, sa Microsoftom koji nastavlja da ažurira i poboljšava svoju uslugu za streaming igara putem xCloud (do neke mere). U nedavnom intervjuu sa Phil Spencerom, predsednikom Microsoft Gaminga, otkriveno je da je cloud gaming na Xboxu porastao za 50% godišnje.

U intervjuu koji je sproveo HipHopGamer, Phil Spencer je upitan “kakva je tvoja vizija u pogledu Xbox Game Pass-a, Samsung [cloud gaming], i dalje?” na šta je Spencer odgovorio: “Cloud gaming za nas raste 50% godišnje.”

Naravno, vredi napomenuti da, iako je povećanje od 50% prilično veliko, nemamo tačne brojeve šta ovaj rast znači u kontekstu. Da li je to povećanje sa 2% na 3%, ili sa 30% na 45%? Ne znamo.

Ipak, čini se da postoji tržište za cloud gaming – čak i ako se čini da ne rezonuje sa osnovnim igračima na konzolama/PC-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top