PC

Najigranija igra na Steamu trenutno je idle-clicker sa bananom

Tokom poslednjih nekoliko dana, možda ste primetili misterioznu novu igru koja je na vrhu Steam liste. Igra ‘Banana’, u kojoj sve što radite je da klikćete na bananu, brzo je stekla igrače, skočivši na gotovo 850.000 istovremenih igrača tokom vikenda. Zašto su svi naizgled opsednuti novom igrom? Pa, to se veže za Steam Marketplace.

Steam Marketplace može biti i dar i prokletstvo. Mnogi će se setiti perioda kada je ‘early access’ prvi put postao opcija za developere koji žele da objave na Steamu. To je dovelo do talasa ‘asset flips’, igara niskog kvaliteta sastavljenih u Unity ili Unreal Engine koristeći prethodno napravljene resurse i okvire. Ove igre su često prodavane po jeftinim cenama, sa ciljem da se zaradi novac preko Steam Marketplace kroz prodaju stvari poput karata.

Kada se predmet proda na Steam marketplace, igrač koji prodaje svoj predmet dobija deo, Valve dobija deo i developer takođe dobija deo. Banana se koristi od strane nekih stvarnih igrača da bi stekli dropove predmeta na tržištu, ali većina baze igrača je ispunjena botovima, programiranim da neprestano klikću na bananu na ekranu kako bi sakupili predmete sa tržišta. To zauzvrat omogućava farmama botova koje drže svu zalihu da donekle diktiraju cenu za skinove. Zauzvrat, igra se koristi kao legalna mašina za štampanje novca.

Botovi će kliknuti na bananu milione puta, steći skinove i trgovačke karte, a zatim pažljivo postaviti te predmete na Steam marketplace na način koji osigurava stalnu zaradu, ili će preplaviti tržište da bi srušili cene i unovčili se.

Valve još uvek nije javno komentarisao Bananu, ali developeri iza igre su rekli da planiraju da se pozabave problemom sa botovima. Potpuna je misterija zašto je ova posebna igra privukla toliko pažnje tako brzo, s obzirom da postoji stotine drugih igara dostupnih, poput Cookie Clicker, jedne od popularnijih igara u ovom domenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top