Vesti

Blast from the past: Virtua Racing (1992)

Posted on

Zahvaljujući ”hardverskoj revoluciji” početkom 90-ih, Segine arkadne igre su dostigle potpuno novi nivo. Video igre su u ovom periodu polako prelazile sa sprajtova na trodimenzionalnu grafiku, a SEGA je upravo bila jedan od glavnih lidera u ovoj tranziciji, uprkos žestokim rivalima na tržištu, poput Namca.

SEGA je već godinama ”gravitirala” ka 3D igrama, da bi njen ”magnum opus” na polju tehnoloških inovacija ugledao svetlost dana 1992. godine. Reč je o Virtua Racing, Seginoj prvoj trkačkoj igri u 3D svetu.

Virtua Racing je oduševio igrače sa svojom naprednom grafikom, detaljnim modelima automobila, vanserijskim frejmrejtom i kompleksnim okruženjima. SEGA je sa ovom igrom takođe predstavila takozvani V.R. View System, koji je igračima omogućavao da se trkaju iz četiri različite perspektive.

Sa unikatnim vrstama kabineta i tri staze koje su se prilagođavale različitim nivoima veštine, Virtua Racing je postao neviđena senzacija u igraonicama. U svoje vreme, ovaj naslov je pružao najpribližnije iskustvo vožnje Formule 1. 

Kao definitivna preteča žanra 3D trkačkih igara, Virtua Racing je imao veliki uticaj na mnoge buduće naslove. Igra je bila jedna od najprofitabilnijih arkada ranih 90-ih, što je prevazišlo sva Segina očekivanja.

U modernoj eri fotorealistične grafike i igara kao što su F1 i Forza Motorsport, Virtua Racing ćemo zauvek pamtiti kao klasik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version