PC

Ranija objavljivanja video igara – Strategija ili greška?

Sa poplavom igara koje konačno dobijaju trailer i datum izdanja nekoliko godina nakon najave, mnogi se pitaju zašto developeri prave takve najave toliko unapred.

Nije nikakva tajna da se mnogi projekti najave daleko pre nego što budu spremni, a fanovi su često razočarani takvim potezima studija. Prema iskusnom developeru, ovo se radi kako bi se u najgorem slučaju sprečilo eventualno otkazivanje igara.

Mark Darrah ima bogato iskustvo u industriji video igara, a nedavno je razgovarao o raznim elementima gejminga.

Govoreći o ranim najavama, on je izrazio mišljenje da developeri često najavljuju igre, čak i kada na njima nema značajnijeg, kontinuiranog rada. Na ovakvim projektima ponekad radi i samo desetak ljudi koji ih planiraju, što znači da su daleko od spremnih za najavu.

Mark Darrah je objasnio da od ovog pristupa imaju koristi i izdavači i developeri. U situacijama kada je određeni izdavač loše prošao u poslednjih nekoliko godina, on može steći mnogo dobre volje i poverenja uzbudljivom najavom.

“Možda je zato što je portfolio izdavača malo slab. Možda se studio brine da bi ga izdavač mogao otkazati (nenajavljeni projekat) u suprotnom slučaju.”

-Mark Darrah

Možda je upravo zbog toga The Elder Scrolls 6 bio najavljen tako rano. U to vreme, Bethesda se suočila sa negativnim reakcijama na Fallout 76, a tim je želeo ponovo da pruži fanovima razlog za uzbuđenje oko svog budućeg rada.

Štaviše, Mark Darrah je opisao da se neki developeri plaše otkazivanja igara. Iako se ovo ne odnosi na naslove kao što je The Elder Scrolls 6, rane najave mogu pomoći u rešavanju tog problema.

Možda bi igra poput Days Gone 2 i dalje bila živa da ju je Bend Studio najavio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top