Vesti

EVO 2024 – Novi rekord za esport turnire

EVO je jedan od najvećih turnira u kompetitivnom gejmingu u industriji, koji datira još iz 1996. godine i nudi arenu gde se mogu okršaviti najveći i najbolji šampioni borbenih igara. Gotovo 30 godina od svog nastanka, a događaj je veći nego ikada, postavljajući apsolutni rekord u esportu po ukupnom broju učesnika.

Kako su sami čelnici iz EVO organizacije otkrili, uoči početka turnira 2024. godine, 19. jula, ove godine takmičenje je već oborilo svetski rekord, zapisavši:

“Istorija je napravljena kada su se registracije za istaknute naslove na EVO 2024. zatvorile prošlog ponedeljka, 24. juna. Prošle godine, turnir je okupio ukupno 9.221 jedinstvenog takmičara između igara u glavnoj liniji, usputom oborivši više rekordnih registracija.”

Nastavili su: “U trenutku objave ovog teksta, postoji 16.231 ukupna prijava za takmičenje od 10.224 igrača koji su prijavljeni u barem jednu od istaknutih igara na EVO 2024. Ovo je prvi put da je turnir video igara dostigao preko 10.000 jedinstvenih takmičara, postavljajući novi apsolutni rekord, ne samo za EVO, već i za celokupan esport.”

Uz ovo, oboreni su i rekordi u odnosu na pojedinačne igre kao što su Tekken 8, Street Fighter III: 3rd Strike i dr.

EVO je svakako spektakl svake godine, pa nije čudno što toliko igrača želi da se oproba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top