Nintendo Switch

Nintendo Switch 2 neće patiti od problema sa preprodajom i slabim zalihama

Na 84. godišnjoj Skupštini akcionara Nintenda, izvršni direktor Shuntaro Furukawa podelio je važne informacije o predstojećem Switch 2. Izvršni direktor je se osvrnuo na brige vezane za preprodaju i nedostake, uveravajući akcionare da je kompanija naučila iz prošlih grešaka i preduzima korake da ih spreči.

Ranije ove godine, Nintendo je otkrio planove da u prvoj godini isporuči 10 miliona jedinica kako bi se osigurao uspešno lansiranje i široka dostupnost za potrošače.

Nintendo prilagođava svoju strategiju kao odgovor na probleme sa snabdevanjem sa kojima se suočavaju Sony i Microsoft sa PS5 i Xbox Series X/S. Globalna kriza nedostatka čipova tokom pandemije COVID-19 uglavnom je uzrokovala ove nedostatke.

Nintendo se uči iz ovih izazova i implementira proaktivne mere kako bi se izbegli slični problemi. U skorije vreme, kompanija se takođe borila sa proizvodnjom Switcha zbog nedostatka poluprovodnika – globalnog problema koji je ometao zadovoljenje visoke tražnje potrošača.

Izvršni direktor Furukawa je uverio investitore da je ovaj izazov rešen i da neće uticati na proizvodnju predstojećeg hardvera. Glavni pristup kompanije je da se proizvodnja dovoljno poveća kako bi se sprečilo da se predstojeća konzola preprodaje po višoj ceni.

Furukawa je istakao važnost usklađivanja proizvodnje sa tražnjom potrošača kako bi se ostvario ovaj cilj.

Obezbeđujući da ima dovoljno dostupnih jedinica, Nintendo ima za cilj da smanji uticaj tržišta preprodaje.

Pored povećanja proizvodnje, igrački gigant razmatra i legalne akcije protiv preprodaje, odnosno takozvanih scalpera. Furukawa je napomenuo da kompanija istražuje različite pravne strategije prilagođene svakom regionu kako bi se efikasno rešio problem preprodaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top