Vesti

Capcom otkrio da aktivno radi na Resident Evil 9

Vođa projekta je reditelj Resident Evil sedimce.

Posle gomile skrivenih najava, spekulacija i procurelih informacija, Capcom je konačno najavio deveti nastavak u glavnom Resident Evil serijalu tokom Capcom Next Summer 2024 strima.

Razvoj predvodi Koši Nakaniši, režiser Resident Evil 7: Biohazard, koji je potvrdio da je igra u razvoju razgovarajući o mobilnoj verziji sedmice.

”Bilo mi je jako teško da smislim šta da radim sa serijalom nakon Resident Evil 7. Trenutno ne mogu da otkrijem nikakve detalje, ali sa zadovoljstvom mogu da kažem da sam pronašao ”pravi put”, izjavio je Nakaniši.

Nakaniši ima dugu istoriju sa Resident Evil serijalom. Pored Resident Evil 7, sa kojim je udahnuo novi život u franšizu, režirao je Resident Evil Mercenaries 3D za Nintendo 3DS, kao i prvu Resident Evil Revelations igru. Nakaniši je takođe radio kao dizajner za Resident Evil 5.

Biće jako interesantno videti u kom pravcu će otići serijal posle izuzetno popularne, ali solidno drugačije osmice. Možda nas čeka malo napetije horor iskustvo kakvo smo videli u RE7?

Datum izlaska nam naravno nije poznat, ali ako uzmemo u obzir da je razmak između sedmice i osmice bio četiri godine (2017 – 2021), RE9 možda možemo očekivati 2025.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top