PC

Windows 11 polako ali sigurno stiče popularnost

Windows 11 se približava trećoj godini od svog objavljivanja, a čini se da je operativni sistem trenutno na vrhuncu popularnosti kod korisnika. Prema jednom izveštaju, Windows 11 je trenutno instaliran na oko 30% Windows računara.

Rezultati možda nisu previše impresivni, ali pokazuju značajno povećanje u odnosu na prethodnih nekoliko meseci kada je usvajanje Windows 11 malo opalo. Uzevši u obzir prvobitno nepovoljnu reakciju na operativni sistem, trenutne brojke usvajanja su ohrabrujuće.

Najnoviji mesečni izveštaj sa sajta Statcounter pokazuje da Windows 11 ima tržišni udeo od 29,7%. S druge strane, Windows 10 i dalje ima dominantni udeo od 66,1%. Novi operativni sistemi obično dobiju puno za maha nakon objavljivanja.

Međutim, proslavljanje instalirane baze od 30% skoro tri godine nakon objavljivanja nije dobar znak za trenutni operativni sistem Microsofta. Usvajanje Windows 11 je i dalje prilično teško za neke sisteme zbog zahtevijih hardvera, koji ograničavaju operativni sistem na mašine bez TPM-a, starijih procesora i ograničene količine RAM memorije.

Štaviše, kroz operativni sistem se polako probijaju reklame. Microsoft je nedavno kritikovan zbog prikazivanja reklama za usluge poput Xbox Game Pass-a i drugog.

Dodatno, za one koji nisu zainteresovani za veštačku inteligenciju ili Copilot, nema prevelike razlike između Windows 11 i njegovog prethodnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top