Vesti

Epic Games optužuje Apple za ometanje rada EGS na iOS-u

Evropska unija je 2023. godine usvojila novi zakon, primoravajući kompanije poput Apple-a da otvore svoje mobilne platforme za konkurentske servise kao što su prodavnice aplikacija i tehnologije plaćanja. Kao rezultat toga, Epic Games neumorno radi na tome da donese Epic Games Store na iOS. Međutim, odnos između dve kompanije i dalje je neprijateljski, s tim što Epic sada optužuje Apple da ometa njihove napore.

Epic Games je ove nedelje objavio novu izjavu, tvrdeći da je Apple dva puta blokirao njihovo podnošenje Epic Games Store iz sumnjivih razloga. U najnovijem odbijanju, Apple je rekao Epicu da su dizajni njihovih dugmeta “previše slični” onima koji se nalaze na App Storeu. Međutim, Epic Games tvrdi da jednostavno sledi standardne konvencije dizajniranja industrije, koje su slične za sve aplikacije na svim mobilnim uređajima.

„Apple je sada dva puta odbio naše podnošenje potvrde za Epic Games Store, tvrdeći da su dizajn i položaj Epicovog dugmeta „Install“ previše slični Appleovom dugmetu „Get“, a da je naša oznaka “In-app purchases“ previše slična App Storeovoj oznaki “In-App Purchases“. Koristimo iste konvencije imenovanja „Install“ i „In-app purchases“ koje se koriste u popularnim prodavnicama aplikacija na više platformi, i sledimo standardne konvencije za dugmad u iOS aplikacijama“, izjavio je Epic u svom saopštenju.

„Mi samo pokušavamo da napravimo prodavnicu koju mobilni korisnici mogu lako da razumeju, a otkrivanje kupovina u aplikaciji je najbolja regulatorna praksa koju danas slede sve prodavnice.“

Epic Games je brzo obavestio EU o tome, tvrdeći da Apple krši Zakon o digitalnim tržištima, novi zakon koji prisiljava Apple da dozvoli iOS korisnicima da preuzimaju aplikacije sa strane i dobijaju ih iz drugih izvora izvan App Stora. Microsoft takođe planira svoju sopstvenu Xbox Store aplikaciju za iOS uređaje, što bi omogućilo brži pristup servisima poput Game Pass i Xbox Cloud Gaming.

Epic otkriva dodatno da planira da EGS dovede u narednih nekoliko meseci na iOS, ako Apple ne nastavi da se meša i koči proces.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top