PC

Splinter Cell Remake vuče inspiraciju iz Metal Gear Solid serijala

Splinter Cell je jedan od najpopularnijih intelektualnih vlasništava Ubisofta. Prva igra objavljena 2002. godine je jak fokus stealth gejmplej, a tim trenutno radi na modernizaciji ovih elemenata sa novim rimejkom.

Prema direktoru igre, mnogi od tih elemenata su direktno inspirisani od Metal Gear Solid igara.

U intervjuu za GamesRadar, direktor Splinter Cella Fransoa Kulon otkrio je da je Metal Gear Solid pokazao timu kako da kreira stealth mehanike. Igra je imala konzistentna pravila, što je igralo ulogu u činenju iskustva tako fantastičnim.

“To je komplet i konzistentan set pravila koji je postavio put za svaku stealth igru.” – Fransoa Kulon

On je objasnio da bi bilo koji pojedinačni element koji nedostaje u iskustvu učinio da ono deluje dosadno ili apsurdno. Međutim, Metal Gear Solid je sve savršeno izveo, čineći ga balansiranom ponudom koja je tako dobro funkcionisala.

Splinter Cell je direktno pozajmio od ovih elemenata pre nekoliko decenija. Godinama kasnije, i Metal Gear Solid i Splinter Cell dobijaju remakeove. Pošto je Splinter Cell već bio inspirisan Metal Gear Solidom, fanovi mogu da očekuju da ova inspiracija bude i dalje prisutna.

Ubisoft se navodno zalaže za verni remake, mada će napraviti izmene u priči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top