Domaća Scena

Ženska CS2 reprezentacija Srbije upisala dve pobede, kvalifikacije za Svetski Esports Šampionat se nastavljaju večeras u 18:00

Poslednjeg dana grupne faze nas čekaju mečevi sa Austrijom i Belorusijom.

U četvrtak, 11. jula počele su ženske CS2 kvalifikacije za predstojeće Svetsko Esports Prvenstvo koje će se ovog novembra održati u Rijadu. Na kvalifikacijama se takmiči i Srbija, koja se trenutno bori za plasman na IESF šampionat sa još 22 evropske ekipe. Slot na Svetskom Prvenstvu je rezervisan za šest timova.

Naše devojke su smeštene u grupu D zajedno sa Poljskom, Austrijom, Velsom, Belorusijom i Luksemburgom. Prvi dan grupne faze smo završili sa dve pobede i jednim porazom. Poljakinje su bile daleko spremnije u našem debitantskom meču, pošto su savladale Srbiju sa rezultatom 3-13. Meč sa Velsom je bio sušta suprotnost – trijumfovali smo u ovom duelu bez i jedne izgubljene runde. Poslednji meč smo dobili službenim rezultatom, pošto se reprezentacija Luksemburga predala. Snimke prvog dana grupne faze možete pogledati ovde.

cs2-female-iesf2024-quali-raspored-g2-24-1
Foto: SESE

Sa ovim rezultatom, naše devojke su zagarantovano prošle u plejof, koji počinje u ponedeljak, 15. jula. Danas ćemo igrati još dva meča u grupnoj fazi – prvo ćemo se sastati sa Austrijom u 18:00 časova, a kasnije i sa Belorusijom u 20:00.

Prenos svih današnjih mečeva možete pratiti na Klan RUR YouTube kanalu. U nastavku se nalazi svaki stream link.

Srbija vs. Austrija – 18:00

Srbija vs. Belorusija – 20:00

Za žensku CS2 reprezentaciju Srbije nastupaju:

  • Nevena ”ALRSKA” Stojilković
  • Monika ”monnika” Laslo
  • Anđela ”cookaa” Kljajić
  • Simona ”shmizla” Novaković
  • Ivona ”ivonacs” Spasić

Od 11. do 19. novembra, najveštiji esportisti širom sveta okupiće se u Rijadu, gde će se boriti za titulu najbolje esports nacije. Na 16. Svetskom Esports Šampionatu će se igrati ukupno pet esports naslova: Counter-Strike 2, Dota 2, eFootball, Mobile Legends: Bang Bang i PUBG MOBILE. IESF ove godine takođe organizuje CS2 i MLBB turnire za žene. Ukupni nagradni fond celog događaja iznosi 1.000.000 dolara.

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top