Vesti

Bethesda Game Studios prva sa sindikatom pod okriljem Microsofta

U poslednjim godinama, u industriji video igara učinjeni su napori da se radnici sindikalizuju, omogućavajući kolektivno pregovaranje za bolje uslove rada. Microsoft je ranije otkrio da će dobrovoljno priznati sindikate u svojim studijima igara. Sada je Bethesda Game Studios postao prva gejming kompanija pod Microsoftom koja je završila proces sindikalizacije.

Bethesda Game Studios je sada deo CWA, jednog od najvećih sindikata radnika u SAD. U saopštenju, portparoli Bethesde su potvrdili ovaj potez, rekavši: “Uzbuđeni smo što možemo da objavimo naš sindikat u Bethesda Game Studio i da se pridružimo pokretu koji se širi širom industrije video igara. Jasno je da svaki radnik može imati koristi od uvođenja demokratije na radno mesto i obezbeđivanja zaštićenog glasa na poslu. Oduševljeni smo što prelazimo na konkretne pregovore i osvajamo pravične sporazume, dokazujući da je naše jedinstvo izvor stvarne moći za pozitivno oblikovanje naših radnih uslova, naših života i cele kompanije.”

Microsoft je već ranije imao posla sa CWA. Sindikat je podržao Microsoftove planove za preuzimanje Activision Blizzarda, jer je kompanija naznačila da će biti naklonjena naporima za sindikalizaciju. Za razliku od toga, izvršni direktori Activisiona aktivno su radili na suzbijanju svih sindikalnih napora pre kupovine, što je dovelo do štrajkova zaposlenih u raznim studijima, uključujući Blizzard i Raven Software.

Bethesda Game Studios je jedan od nekoliko studija pod okriljem Bethesde. To je glavni studio, odgovoran za igre poput Starfield, The Elder Scrolls i Fallout.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top