Vesti

Baldur’s Gate 3 beleži 100 hiljada igrača dnevno, čak i godinu dana nakon izlaska

baldurs-gate-3-shadowheart-24-1

Nije za džabe bio igra godine.

Baldur’s Gate 3 je šokirao gejming industriju. Ne samo da je osvojio prestižnu GOTY nagradu, već se istakao kao igra koja je u potpunosti redefinisala RPG žanr. Ovaj uspeh je bez ikakve sumnje ”vinuo u nebesa” kompaniju koja stoji iza igre, legendarni Larian Studios. O uspehu igre svedoči pik od skoro milion istovremenih igrača.

Baldur’s Gate 3 slavi svoj prvi rođendan 3. avgusta. Čak i posle toliko vremena, igra je i dalje izuzetno popularna, pošto na dnevnom nivou beleži skoro 100 hiljada istovremenih igrača.

Ovo je san praktično svakog developera, ali singlplejer igre ovog tipa retko uspevaju da dostignu toliki nivo popularnosti posle toliko vremena. Ovakve igre obično izgube većinu svojih igrača posle nekoliko meseci, što se i da očekivati, ali ne i Baldur’s Gate 3, koji je time dokazao svoj replay value.

Jedan od glavnih razloga za ovaj uspeh je konstantna podrška Larian Studiosa, koji pažljivo sluša komentare zajednice. Najnoviji update za igru, koji stiže u septembru, će ispraviti probleme sa split-screen-om i dodati podršku za modere. Larian ubuduće planira cross-play i photo mode.

Međutim, Larian je potvrdio da ne planira ekspanzije niti nastavke za BG3, ali znamo da studio već radi na dve nove igre. Nadamo se da će ispuniti očekivanja!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top