PC

Ubisoft odgovorio na Assassin’s Creed: Shadows peticiju

Iako je Yasuke japanska legenda, postoji debata o tome da li je on zapravo bio samuraj. Kao rezultat toga, pokrenuta je peticija koja osuđuje Assassin’s Creed: Shadows zbog zasnivanja nove igre na liku. Sada je Ubisoft zvanično odgovorio.

Ubisoft se čini da je pre svega zabrinut zbog percepcije japanskih igrača, sa izjavom koja posebno napominje “zabrinutost u japanskoj zajednici”.

U svojoj izjavi, Ubisoft ispravno ističe da igre Assassin’s Creed, iako inspirisane istorijskim postavkama, nikada nisu bile zasnovane na istorijskoj tačnosti. U svakoj igri u serijalu uzete su brojne umetničke slobode, sve do prve igre:

“Iako težimo autentičnosti u svemu što radimo, igre Assassin’s Creed su dela fikcije inspirisana stvarnim istorijskim događajima i ličnostima. Od svog početka, serijal je preuzimao kreativne slobode i uključivao fantazijske elemente kako bi stvorila zanimljiva i imerzivna iskustva. Predstavljanje Jasukea u našoj igri je ilustracija toga. Njegov jedinstven i misteriozan život učinio ga je idealnim kandidatom za pripovedanje priče o Assassin’s Creedu sa postavkom feudalnog Japana kao pozadinom.”

Ubisoft takođe dodaje da je sarađivao sa konsultantima, istoričarima, istraživačima i svojim internim timom u Ubisoft Japan kako bi napravio igru koja poštuje japansku istoriju. Naravno, to ne znači da se ovde teži preciznoj istorijskoj tačnosti, jer je ovo serijal o dvema ratujućim tajnim društvima, magičnim relikvijama i kompaniji iz daleke budućnosti koja može da hakuje DNK da bi ponovo proživela događaje iz daleke prošlosti, vraćajući se stotinama godina unazad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top