Vesti

Blizzard takođe formirao sindikat pod okriljem Microsofta

Posted on

Ranije ove nedelje, Bethesda Game Studios je postao prvi tim pod okriljem Xboxa koji se sindikalizovao. Sada je Blizzard uradio isto, a  World of Warcraft tim formirao je sindikat, poznat kao World of Warcraft Game Makers Guild.

WoW Game Makers Guild će biti deo sindikata Communications Workers of America, jednog od najvećih u SAD-u i istog sindikata kojem se nedavno pridružila Bethesda. Sindikat je formiran nakon mnogih problema sa bivšim menadžmentom Activision Blizzarda. Kao deo svoje ponude za preuzimanje Activision Blizzard grupe, Microsoft je potvrdio da će priznati sindikate zaposlenih u studijima Activision Blizzarda, a kao rezultat toga, CWA je stavio svoju političku težinu iza akvizicije, glasno podržavajući napore Microsofta suočen sa regulatornim ispitivanjem.

Sada je Microsoft počeo da ispunjava to obećanje. Sada su formirani sindikati u dva najveća Xbox studija, a šanse su da će ih biti još u budućnosti. Veliki test će biti kakav će sporazum sindikat moći da obezbedi za zaposlene putem kolektivnog pregovaranja, što bi trebalo da obezbedi poštenije plate i uslove za zaposlene.

Očekuje se da će više studija u industriji igara početi sa naporima da se sindikalizuju kako se developeri bore za manje prometa talenata, ukidanje “crunch”-a i poštenije ugovorne uslove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version