Vesti

Čovek koji je slao pretnje Nintendu osuđen na godinu dana zatvora

Zbog ovih pretnji, Nintendo je bio primoran da otkaže dva događaja.

Kenšin Kazama, 27-godišnji muškarac koji je 39 puta zapretio da će izvršiti bombaški napad na događaje u organizaciji Nintenda, nedavno je osuđen na godinu dana zatvora i četiri godine uslovne. Kazama je uhapšen u aprilu 2024. godine, nakon čega je priznao krivicu.

Od avgusta do novembra 2023. godine, Kazama je zapretio Nintendu 39 puta koristeći onlajn forme na zvaničnom sajtu kompanije. Rekao je da će detonirati bombe na pomenutim eventovima i pobiti sve posetioce, takmičare i osoblje. Nintendo je ozbiljno shvatio ove pretnje, zbog čega je odlučio da odloži sve događaje na meti osuđenika.

Prvi događaj koji je odložen bio je Nintendo Live Tokyo 2024, u sklopu koga bi se održali turniri u nekoliko Nintendo igara, uključujući Splatoon 3 i Mario Kart 8 Deluxe. Drugi event je bilo nacionalno finale Splatoon Koshien 2023, koje je pomereno za april 2024. godine.

Sada je japanski medij NHK potvrdio da će Kazama, uhapšen još u aprilu ove godine, provesti godinu dana u zatvoru. Prema rečima sudije Hirošija Kavakamija iz Okružnog suda u Kjotu, osuđenik je poslao pretnje Nintendu zbog Splatoon 3 – okrivio je Nintendo za njegove poraze i za loš dizajn igre. Užasan način da svetu date do znanja da ne znate da gubite!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top