PC

Štrajk glumaca ipak neće uticati na GTA 6

Posted on

Tokom prošle nedelje, pojavile su se informacije da bi štrajk glumaca mogao uticati na razvoj Grand Theft Auto 6. Međutim, prema izjavi predstavnika sindikata, glumci koji rade na igri mogu nastaviti sa svojim poslom.

Trenutno nije poznato koji glumci učestvuju u igri, s obzirom na to da se osim pokušaja fanova da otkriju glasovne talente za dva glavna lika u Grand Theft Auto 6, malo zna o širem glumačkom ansamblu igre.

Štrajk, koji je pokrenuo SAG-AFTRA, sindikat američkih glumaca, počeo je 26. jula.

Štrajk je pokrenut nakon što sindikat nije uspeo da pregovara o prihvatljivim zaštitama oko upotrebe veštačke inteligencije za svoje članove.

Prošlog septembra članovi SAG-AFTRA odobrili su štrajk ako sindikat ne uspe da dobije uslove koje smatra prihvatljivim tokom pregovora o Interaktivnom medijskom sporazumu.

SAG-AFTRA je od oktobra 2022. godine pregovarao sa nekoliko kompanija za video igre i njihovim odsecima za produkciju performansa, uključujući Activision Productions, Blindlight, Disney Character Voices, EA Productions, Formosa Interactive, Insomniac Games, Epic Games, Take 2 Productions, VoiceWorks Productions i WB Games.  

Te kompanije sada verovatno neće moći da angažuju sindikalizovane glumce za izvođenje snimanja pokreta ili glasa za svoje igre.

Grand Theft Auto 6 će biti objavljen za PlayStation 5 i Xbox Series X/S na jesen 2025. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version