PC

Activision-Blizzard ponovo doprineo većem profitu za Xbox

Activision Blizzard je ponovo pomogao u pokretanju Microsoftove gaming divizije u njegovim najnovijim finansijskim rezultatima, uprkos značajnom padu prodaje Xbox hardvera.

Za tri meseca koja su se završila 30. juna 2024. godine, prihodi od igara porasli su za 44% na godišnjem nivou, saopštio je Microsoft u utorak, što uključuje 48 poena neto uticaja od Activisiona. Bez akvizicije, prihodi od igara pali bi za 4%.

Prihodi od Xbox hardvera pali su za 42% na godišnjem nivou, ali su prihodi od Xbox sadržaja i usluga, koji uključuju Xbox Game Pass, porasli za 61% ovog kvartala. Ponovo, većina ovoga (58 poena neto uticaja) dolazi od Activision Blizzard.

“Naša paleta sadržaja nikada nije bila jača”, rekao je on. “Predstavili smo rekordnih 30 novih naslova na našem showcase-u ovog kvartala. 18 od njih, kao što je Call of Duty: Black Ops 6, biće dostupno na Game Passu.

“Pretplatnici Game Pass Ultimate sada mogu da strimuju igre direktno na uređajima koje već imaju, uključujući i od prošlog meseca, Amazon Fire TV. Konačno, donosimo naše franšize novoj publici.

“Fallout je debitovao kao TV serija na Amazon Prime-u ovog kvartala. Bio je to drugi najgledaniji šou na platformi ikada, a sati provedeni na Game Pass-u za Fallout povećani su skoro pet puta.”

Početkom ovog meseca Microsoft je povećao cene Xbox Game Passa i najavio planove da uvede novi standardni nivo pretplate koji ne uključuje izdanja prvog dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top