PlayStation 3

PS3 je poslednja konzola svoje generacije sa punom online funkcionalnošću

Nakon iznenadne objave prošle godine, Microsoft je juče zvanično zatvorio digitalnu prodavnicu Xbox 360. Ovo je označilo kraj ere, završavajući skoro dvodecenijsko putovanje za najuspešniju konzolu Microsofta.

Međutim, Xbox 360 nije sam u ovome. Zapravo, daleko je od jedine konzole svoje generacije koja se suočava sa ovom situacijom. Danas je PS3 jedina konzola sedme generacije sa aktivnom prodavnicom i online pristupom.

Nintendo je bio prvi koji je obustavio svoje najstarije konzole. Još 2022. godine, kompanija je već najavila zatvaranje eShop servisa za Wii U i 3DS. Međutim, Nintendova ponuda sedme generacije bila je Wii.

Online prodavnica ove konzole zatvorena je još 2019. godine, čime je završen život najprodavanijeg hardvera te generacije. Štaviše, sve tri ove konzole izgubile su online multiplayer funkcionalnost.

Što se tiče PlayStationa, kompanija je nameravala da zatvori prodavnicu pre Xboxa. Međutim, nakon naglog objavljivanja pre nekoliko godina, Sony je odustao od ove odluke. Od tada nema ažuriranja o tome kada će podrška za PS3 biti obustavljena.

Sa nedavnim glasinama koje ukazuju na kraj aktivne podrške i PS3 emulator za PS5, ovo bi se moglo dogoditi pre nego kasnije. Međutim, za sada PS3 vlada kao poslednja glavna konzola sedme generacije.

Važno je napomenuti da PS Vita Store još uvek radi. Ova konzola, iako daleko od velikog uspeha, i dalje ima fanatičnu bazu obožavalaca, što je čini prilično važnom za Sony.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top