Vesti

Zarada Xbox hardverskog odeljka na kritično lošem nivou – pala za čak 42%

Microsoft je objavio nove finansijske rezultate za poslednji kvartal. Kompanija je ostvarila još jedan snažan kvartal, a gaming divizija nastavlja da beleži impresivne rezultate, zahvaljujući Activision Blizzardu.

Međutim, kao što se i očekivalo, prihodi od Xbox hardvera su ponovo pali, za više od 40% u odnosu na prethodnu godinu.

Između aprila i juna, Xbox je zaradio čak 1,68 milijardi dolara samo od Activision Blizzarda. Naravno, segment sadržaja i usluga je imao veliki skok u odnosu na prethodnu godinu, sa povećanjem od 61%.

Ukupno gledano, prihodi Microsoftovog gaminga porasli su za 44%, ali je tržište konzola pokazalo lošiju sliku. Prihodi od Xbox hardvera smanjeni su za čak 42%, što ističe kontinuirane probleme kompanije sa ovim segmentom.

Nedavne poruke Xboxa fanovima da konzola više nije potrebna za uživanje u prednostima igranja verovatno nisu pomogle. Ovo takođe nije prvi put da prihodi od hardvera padaju, tako da Microsoft mora da reši situaciju.

Kako stvari stoje, čini se da Microsoft žrtvuje prihod od konzola kako bi se fokusirao na sadržaj i usluge. Iako ovaj pristup može da funkcioniše na duge staze, on bi sigurno doveo do smrti konzolnog biznisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top