PC

Hellblade 2 spao na svega 50 dnevno aktivnih igrača na Steamu

Iako su razne velike Xbox ekskluzive još uvek neobjavljene, Hellblade 2 je bio najveće first-party izdanje  u 2024. godini do sada. Međutim, nakon iznenađujuće tihog izlaska, niko više ne priča o ovom velikom izdanju za jednog igrača.

Čak i na Steamu, naslov je pao ispod najigranijih izdanja. Broj igrača je pao na samo 51 istovremenog igrača, što je neverovatno nisko za tako veliki naslov.

Hellblade 2 je objavljen 21. maja, a Xbox ga je smatrao jednom od najvažnijih ekskluziva kompanije ove godine. Očekivalo se da će igra dobro proći na svim platformama, bilo da je reč o Steamu ili Game Passu; međutim, rezultati su suprotni.

Trenutna statistika na Steamu pokazuje da igra ima 23 aktivna igrača u trenutku pisanja. Iako se očekuje da će broj igrača kod izdanja za jednog igrača opasti tokom vremena, padovi nisu tako drastični.

Prethodno je igra imala vrhunac od oko 4.000 igrača, što znači da je izgubila 99% igrača. Situacija nije mnogo bolja na Xbox-u, gde se Hellblade 2 ne nalazi među 50 najigranijih naslova.

Možda se ovo trebalo očekivati nakon što Hellblade 2 nije uspeo da dospe u top 10 najprodavanijih na Xboxu tokom meseca izlaska.

Ovaj neuspeh takođe ilustruje da je naglasak Ninja Theory na vizuelnom, a ne na gejmpleju, bio pogrešan korak. Možda ova povratna informacija može pomoći timu da oblikuje ono što se navodno priprema kao sledeći nastavak serijala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top