Vesti

Blast from the past: Mike Tyson’s Punch-Out!! (1987)

Igre sa fokusom na klasični boks su danas izuzetno retke. Isto se ne može reći za pozne 80-e, kada je boks cvetao. Zahvaljujući visokoj popularnosti ovog plemenitog sporta, nastao je Nintendov Mike Tyson’s Punch-Out!!. U pitanju je NES reizdanje originalne arkadne igre Punch-Out!! iz 1984. godine, koju je takođe izdao Nintendo.

U ulozi protagoniste Malog Meka, igrači moraju da se izbore sa nizom boksera kako bi dogurali do finala i bitke protiv šampiona teške kategorije, Majka Tajsona, tadašnjeg šampiona i u stvarnom svetu.

Svaki bokser je imao svoje slabosti i poseban stil borbe, ali za razliku od njegovih protivnika, Mali Mek je na raspolaganju imao prilično ograničenu šemu udaraca. Pored bloka i udaraca desnicom i levicom, kao specijalni potez postojao je i aperkat. Meč je bilo moguće završiti nokautom u slučaju da protivnik ne ustane posle deset sekundi, tehničkim nokautom ako je protivnik nokautiran tri puta u jednoj rundi, kao i po odluci sudija.

Za razliku od tradicionalnih tabačina tog vremena, Punch-Out!! je forsirao igrače da se mnogo više fokusiraju na individualne stilove borbe protivničkih boksera, tajminge i strategiju. Glavni boss Majk Tajson je bio izuzetno težak i smatrao se gotovo nemogućim za savladati.

Mike Tyson’s Punch-Out!! se danas smatra klasikom. Igra se i dalje može videti na raznim retro gejming događajima širom sveta, a poseduje i posvećenu zajednicu speedrunnera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top