Nintendo Switch

Nintendo Switch je jako blizu da obori rekord koji drži Playstation 2

Nintendo Switch je nesumnjivo najuspešnija konzola ove decenije. Objavljena 2017. godine, konzola je imala ogromne prodajne brojke, čak ušavši u top 3 najprodavanije konzole svih vremena. Prema izveštaju, mogla bi čak i da zbaci PS2 sa trona u SAD-u.

Mat Piscatella iz Circane, u tvitu je otkrio da tržište konzola nije mrtvo. Još uvek ide prilično dobro, jer Nintendo Switch zaostaje za doživotnom prodajom PS2 sa samo 1,1 milion jedinica u SAD-u.

Ovako tempom, skoro je garantovano da će preteći PS2 u SAD-u. Međutim, Jim Ryan je nedavno otkrio da je PS2 prodat u 160 miliona jedinica globalno. Stoga, najnovija Nintendova konzola još uvek ima šta da stigne, čak i ako cilj izgleda ostvariv.

Prema Piscatelli, PS5 je 7% ispred prodaje PS4 u regionu. Štaviše, uprkos svim izazovima oko Xbox Series S|X konzola, uspeli su da odgovaraju prodaji Xbox 360 u SAD-u.

Ukupno gledano, on veruje da tržište konzola za sada dobro stoji.

Velika vest je konkurencija između PS2 i Nintendo Switch. Prvi je vladao kao najbolji prodavac industrije decenijama, ali novi konkurent je na ivici da ga pobedi.

Nova generacija Nintendo hardvera takođe dolazi sledeće godine, ali sa još nekoliko godina podrške, 160 miliona prodaje izgleda prilično ostvarivo za trenutnu hibridnu konzolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top