PlayStation 5

PS5 Pro će navodno biti duplo brži od osnovnog modela zahvaljujući PSSR-u

Iako ništa nije zvanično objavljeno o PS5 Pro, mnogi detalji o njemu su već otkriveni kroz različita curenja informacija.

Iako se kaže da PS5 Pro nudi 50% povećanje performansi u odnosu na osnovnu konzolu, on će takođe doći sa PSSR skaliranjem. Rečeno je da će ovo efektivno učiniti konzolu da se oseća 2 puta brže od osnovnog modela.

U poslednjoj epizodi podkasta Broken Silicon, Metju Kasels, osnivač Alderon Gamesa, pričao je o očekivanoj PS5 Pro.

Govoreći o tome kako će PlayStation Spectral Super Resolution skaliranje poboljšati igre na nadolazećoj Pro verziji, on kaže da PS5 Pro može lako da pokrene naslov studija sa ray-tracingom koji je već radio na 60FPS na osnovnom modelu.

On je dalje diskutovao o rezoluciji konzole; Metju je izjavio da će igre biti manje mutne na PS5 Pro. Ovo bi bilo omogućeno snažnijim GPU-om, omogućavajući više rezolucije izlaza u poređenju sa originalnim PS5.

Prema programeru, PS5 Pro će se takođe osećati 100% brže od osnovnog modela zbog PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR). Ovo skaliranje će biti revolucionarno za konzolu kada se kombinuje sa sirovim poboljšanjima hardvera.

Kako su prethodna curenja informacija sugerisala, PS5 Pro neće imati mnogo poboljšanja RAM-a i CPU-a, ali Metju veruje da to neće biti problem zbog primarnog GPU uskog grla u većini igara.

Zbog toga on smatra da su poboljšanja GPU-a u novom modelu značajna. Na primer, on navodi da igre koje se pokreću na srednjim podešavanjima mogu biti nadograđene na ultra sa najnovijim hardverom.

On je čak sugerisao da bismo mogli videti više 120Hz modova nakon što Sony objavi svoju novu konzolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top