PC

Alan Wake 2 još uvek nije doneo profit izdavaču Remedy, ni godinu dana nakon izlaska

Alan Wake 2 je bio jedan od najpoželjnijih naslova prošle godine, a takođe je bio i najbrže prodavani izdanje za Remedy Entertainment, prodavši preko milion kopija samo nekoliko meseci nakon lansiranja.

Uprkos ovim ohrabrujućim rezultatima, igra nije bila profitabilna prema poslednjem finansijskom izveštaju Remedy. Najnoviji izveštaj studija potvrđuje da je to i dalje slučaj dok se Alan Wake 2 približava prvoj godišnjici.

Alan Wake 2 je bliži nego ikad generisanju prihoda. Iako je povratila skoro sve svoje troškove, igra još uvek nije profitabilna.

  • Remedy

Generalni direktor je takođe potvrdio da je proširenje Night Springs za Alan Wake 2 dobilo odlične kritike od fanova i kritičara. Fizička verzija naslova će takođe biti objavljena kasnije ove godine, što će dodatno podstaći prodaju.

Idući napred, Remedy planira da se fokusira na maksimalizaciju potencijala Alan Wake i Control. Izdavač i dalje deluje prilično zadovoljan performansama nastavka, uprkos tome što još nije generisao nikakav prihod.

Jedan od glavnih razloga za nedostatak profitabilnosti može biti ekskluzivnost Epic Gamesa na PC-u. Međutim, Remedy nema mnogo uticaja na ovu odluku. Ukoliko Epic Games dozvoli izdanje na Steamu, igra će verovatno pronaći veću publiku i odmah postati unosnija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top