PC

Assassin’s Creed prelazi na četvorogodišnji ciklus izdanja igara

Slično velikim sportskim igrama ili godišnjem ciklusu Call of Duty serijala, i Assassin’s Creed je nekada bio franšiza koja je izlazila svake godine. To se promenilo sa Assassin’s Creed Origins, gde je Ubisoft uzeo više vremena da napravi još veće otvorene svetove sa više RPG mehanizama. Sada, pred lansiranje Assassin’s Creed Shadows, Ubisoft kaže da bi između izdanja u budućnosti moglo proći čak i više vremena.

Assassin’s Creed Shadows treba da izađe kasnije ove godine i prva je glavna igra u serijalu od Assassin’s Creed Valhalle iz 2020. godine. U međuvremenu, Ubisoft je izdao igru u manjem obimu, Assassin’s Creed Mirage, koja se vratila klasičnoj formuli Assassin’s Creeda sa više stealth gejmpleja i brzim ubistvima.

U razgovoru za GI.biz, Ubisoftov producent Karl Onnée objasnio je da četvorogodišnji ciklus za glavne Assassin’s Creed igre izgleda kao „prava ravnoteža“ za budućnost:

„Uvek je to ravnoteža između vremena i troškova, ali što više vremena imate, više možete da iterirate. Da, možete angažovati više ljudi na projektu i uraditi ga u kraćem vremenu, ali to vam ne daje više vremena za iteraciju, jer je potrebno vreme da se prikupe informacije od igrača, tima… pa onda vidite šta funkcioniše, šta ne i kako da se poboljša. Mislim da je četiri godine prava ravnoteža da se pređe od koncepta do produkcije i dobije se povratna informacija neophodna za adaptaciju.”

Ovo je znak sve dužeg vremena razvoja igara koji se uočava u celom industrijskom lancu. Nakon soft-reboota serijala sa Assassin’s Creed Originsom, Ubisoft je ciljao na razmak od oko dve godine između glavnih Assassin’s Creed titula, ali se to povećalo na četiri godine između Valhalle i Shadows. Gledano unapred, izgleda da će to biti Ubisoftova strategija, iako će u međuvremenu raditi sa drugim studijima na AC naslovima manjeg obima, poput spomenutog naslova Mirage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top