Vesti

Embracer otpustio 7761 zaposlenog u prošloj godini

Embracer Group je otpustio oko 40% svoje radne snage tokom prošle godine. Švedski gaming gigant, koji je brzo rastao kupovinom mnogo studija i franšiza, smanjio je svoju radnu snagu sa 18.605 na samo 10.844 – smanjenje od 7.761 zaposlenog.

Brz rast gaming giganta doveo je do prevelike i teško upravljive strukture. Kao rezultat, kompanija je zatvorila 36 svojih internih studija, smanjivši ukupan broj sa 139 na 103 i smanjivši broj projekata sa 215 na 127.

Restrukturiranje sledi nakon kolapsa ugovora vrednog 2 milijarde dolara sredinom 2023. godine, koji je trebalo da da kompaniji finansijski podsticaj. Ovaj neuspeh je prisilio Embracer da preispita svoje planove i pokrene veliki napor za smanjenje troškova.

Ovaj napor uključivao je otpuštanja, otkazivanje skoro 30 igračkih projekata i zatvaranje nekoliko studija za razvoj. Kompanija izgleda da pojednostavljuje operacije i koncentriše se na profitabilnije projekte.

Otpuštanja i zatvaranja izazvali su zabrinutost u gejming zajednici i među industrijskim analitičarima. Stručnjaci tvrde da brza strategija kupovine studija i intelektualne svojine nije bila održiva i dovela je do ove situacije.

Upravljanje toliko mnogim studijima, svakim sa svojom kulturom i operacijama, možda se pokazalo kao težak i na kraju neupravljiv zadatak. Kompanija izgleda da je naučila lekciju, jer su objavili da više neće kupovati studija.

Otpuštanja su bila veoma teška za pogođene zaposlene. Mnogi su se obratili društvenim mrežama da podele svoje frustracije i tugu, pokazujući lični uticaj restrukturiranja kompanije.

Iako kompanija kaže da će podržati one koji su izgubili posao, pronalaženje novog posla u industriji koja takođe prolazi kroz velike promene može biti izazovno za neke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top