PC

Većina Epic Games ekskluziviteta se završila neuspehom

Steam je bio najuspešnija platforma za PC gejming, ali je Epic Games odlučio da ga izazove pre skoro šest godina. Iako kompanija još uvek nije profitabilna, nastavlja da traži načine za rast u industriji.

Platforma je ostvarila različite ekskluzivne ugovore. Takođe je nudila besplatne igre u različitim prilikama, ali CEO Tim Sweeney kaže da je ovo drugo bila održivija opcija od dve.

Kako je PC Gamer izvestio, CEO Epic Gamesa Tim Sweeney razgovarao je sa štampom ranije ove nedelje o više tema, uključujući strategiju besplatnih igara.

CEO je otkrio da davanje besplatnih naslova ne šteti prodaji. Naprotiv, to donosi mnogo više prodaje jer podiže svest o igri. Naglasio je da je ova strategija do sada bila neverovatna i najisplativiji aspekt Epic Games Store.

Po pitanju ekskluzivnih ugovora, Sweeney je otkrio da je kompanija potrošila mnogo novca da bi obezbedila ove ugovore. Nažalost, samo neki su se pokazali kao dobri.

“Neki od njih su odlično funkcionisali. Mnogi od njih nisu bili dobre investicije.”

  • Tim Sweeney

Najnoviji primer takvog ugovora je Alan Wake 2. Prema Remediju, naslov još nije ostvario profit, ali to možda ne bi bio slučaj da je tim od početka krenuo sa izdanjem na Steamu.

Igre poput Dead Island 2 su takođe ekskluzivno objavljene na ovoj platformi za PC igrače.

Što se tiče besplatnih igara, izdavač je ranije dao naslove kao što su GTA 5, Death Stranding i druge. The Callisto Protocol takođe dolazi u prodavnicu besplatno kasnije ovog meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top