PlayStation 5

Xbox navodno priprema novi talas Playstation portova

Phil Spencer je ranije potvrdio nameru da donese više Xboxovih izdanja na PlayStation i druge rivalske platforme. Trenutna strategija Microsofta pokazala se prilično uspešnom, a nakon što je Sea of Thieves napravio veliki uspeh na PS5, gaming gigant želi da nastavi svoj uspeh.

Prema novom izveštaju pouzdanog insajdera, Xbox sada planira drugu talas izdanja na više platformi.

Xbox je prethodno preneo Hi-Fi Rush, Sea of Thieves, Pentiment i Grounded na druge platforme. Ova četiri izdanja postavila su temelj, nagoveštavajući da će Microsoft eksperimentisati sa svojim starijim izdanjima.

Poznati insajder industrije, Tom Henderson, kaže da će Xbox uskoro početi da prenosi drugi talas svojih ekskluziva na PlayStation, tako da se očekuje više informacija o listi igara koje će napraviti skok.

Prethodne glasine su već sugerisale da najveća izdanja, uključujući Starfield, Hellblade 2 i čak Halo, budu razmatrana za ovaj talas. Najnoviji izveštaji sugerišu da će Forza Horizon 5 biti jedan od prvih koji će dobiti PS5 lansiranje.

Prema više izvora, Microsoft Flight Simulator bi takođe mogao da se uputi na rivalski hardver. Drugde, igre poput Doom: The Dark Ages biće objavljene kao third party igre od samog početka.

Xbox ima širok spektar naslova prvog izbora koje fanovi PlayStationa žele da vide na svojim konzolama. Mnogi čak traže portove za starija izdanja kao što su Killer Instinct i Halo: The Master Chief Collection.

Postoje i glasine o najavi Indiana Jonesa za PS5. Međutim, to bi se verovatno dogodilo kasnije 2025. godine. Za sada, naslov će biti prikazan na Gamescomu, sa najavom datuma izlaska koja se očekuje na istom događaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top