PC

Xbox radi na licenciranju starih Activision-Marvel igara

Nakon ogromnog uspeha Deadpool & Wolverine, svi su usmerili pažnju na IP. Iako već postoji solidna Deadpool igra, ona se više ne može kupiti u prodavnicama ili digitalno.

Međutim, Xbox navodno želi da kapitalizuje ovaj uspeh ponovnim licenciranjem portova Deadpool i Marvel Ultimate Alliance.

Govoreći tokom Xbox Era podkasta, Nick Baker je izjavio da je čuo da Microsoft radi na ponovnom licenciranju igara. Iako su prilično stare, Deadpool je objavljen za Xbox One i može se igrati na trenutnoj generaciji.

Međutim, pošto je Activision izgubio prava pre nekoliko godina, nijedna od njegovih Marvelovih igara trenutno nije dostupna za kupovinu. Xbox izgleda da pokušava da reši ovaj problem.

“Oni (Microsoft) žele da ponovo dobiju licence za Deadpool i Marvel Ultimate Alliance kako bi vratili te dve igre na PC i Series konzole.”

  • Nick Baker

Takođe je važno napomenuti da bi ovo mogao biti početak nečega većeg. Slične glasine u prošlosti su sugerisale da je Xbox zainteresovan da vrati starije naslove Activisiona koji su zaglavljeni u licencnom limbu.

Možda bi ove dve igre mogle da dovedu do obnove licenci za X-Men Origins Wolverine i Hulk: Ultimate Destruction, koje se smatraju odličnim superherojskim naslovima.

Cene igre Deadpool su čak porasle na preko 140 dolara zbog problema sa licenciranjem. Novi film je, naravno, postao najuspešniji film sa R rejtingom svih vremena, zaradivši preko milijardu dolara.

Ipak, stvari možda nisu tako jednostavne kako izgledaju. Insomniac trenutno razvija Marvels Wolverine, što bi moglo da zakomplikuje licenciranje. Možda će biti teško postići dogovor pošto Marvel trenutno sarađuje sa Sonijem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top