Vesti

Blast from the past: Super Mario Kart (1992)

Posted on

Do sada smo se često susretali sa prilično opskurnim naslovima, ali za Mario Kart ste sigurno čuli. Možda ne može da se pohvali pedantnim realizmom koji krasi Gran Turismo ili zvanično licenciranim garažama Forza serijala, ali momentalno mami osmeh na lice.

Super Mario Kart je predstavio jedinstvenu mešavinu trkačkih i power-up elemenata sa fokusom na multiplejer. Power-up poboljšanja su omogućavala igračima da ometaju jedni druge, popularizujući novi podžanr – Kart Racing. Ovaj trend su ispratile mnoge velike gejming franšize, od Pac-Mana i Crash Bandicoota do Digimona i Sonica.

Igrači su imali izbor od osam trkača, od kojih je svaki posedovao posebne statistike. Mogli smo da se trkamo kao brkati vodoinstalater lično ali i njegova vesela družina, uključujući Luigija, Bowsera i Princess Peach. Ovi legendarni likovi su delom zaslužni za popularnost igre, ali čak i da niste ljubitelj Mario serijala, sigurni smo da bi vam se dopala. Super Mario Kart je pristupačan, zabavan i zarazan, a u društvu je prosto nezaboravan.

Pored brojnih reizdanja za kasnije Nintendo konzole, Mario Kart serijal danas broji čak 14 igara – šest za kućne konzole, tri za prenosive konzole, četiri arkadne i jednu za mobilne uređaje. Uspeh se ne može nikako poreći, a dodatak na to je izuzetna prodaja sa najaktuelnijom igrom, Mario Kart 8, koja je na Nintendo Switch konzoli prodata u preko 40 miliona primeraka!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version