Mobile

Epic Games Store objavljen na iOS platformi u Evropi

Nakon velikog sukoba Apple i Epic Games pre nekoliko godina, tvorac Fortnite fenomena nije imao pravi uticaj na Appleovu iOS platformu. Zahvaljujući pravilima koja je usvojila EU, najavljeno je da će se to promeniti ove godine. Konačno, nakon godina sukoba, Epic Games Store je sada zvanično dostupan na iOS uređajima – barem u EU.

Objavljujući vest na svom blogu, tim iz Epic Gamesa je podelio sledeće: “Danas je Epic Games Store dostupan za preuzimanje na iPhoneima u Evropskoj uniji i na Android uređajima širom sveta. Trgovina se pokreće sa Fortniteom, Rocket League Sideswipeom i potpuno novim Fall Guysom za mobilne uređaje, a radimo na omogućavanju svim developerima da lansiraju svoje igre i aplikacije putem Epic Games Store u budućnosti. Takođe, naše igre donosimo na nezavisne mobilne prodavnice, uključujući AltStore PAL danas.”

Objašnjavajući zašto će samo korisnici iOS-a u EU moći da pristupe prodavnici, Epic je nastavio: “Počinjemo sa iOS uređajima u Evropskoj uniji zahvaljujući Zakonu o digitalnim tržištima, ali Apple i dalje blokira sve ostale iOS korisnike van Evrope da pristupe Fortnite i Epic Games Store za iOS.”

Nije iznenađujuće što aplikacija Epic Games Store nije dostupna na standardnim mobilnim prodavnicama aplikacija, a Epic objašnjava da je “trenutno proces instaliranja Epic Games Storea na iOS i Android dugotrajan zbog toga što Apple i Google uvode namerno loše korisničko iskustvo instalacije opterećeno višestrukim koracima, zbunjujućim podešavanjima uređaja i zastrašivanjem. Nastavljamo borbu na sudovima i radimo sa regulatorima širom sveta kako bismo eliminisali antikonkurentne uslove koje Apple i Google nameću developerima i potrošačima, kako bismo mogli da izgradimo bolju prodavnicu za sve.”

Povratak Fortnitea na iOS je svakako velika stvar, ali sa samo 3 igre trenutno dostupne na aplikaciji, Epic mora da uradi dosta više da bi postala legitimna konkurentna prodavnica aplikacija na mobilnim uređajima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top