PC

Steam dostigao novi rekord sa preko 37,2 miliona aktivnih korisnika

steam besplatne igre

Nije iznenađujuće što je Steam omiljena platforma za većinu igrača. Uprkos drugim opcijama kao što su Epic Games Store, GOG i još mnogo toga, ništa nije uspelo da svrgne Vavleov launcher.

Sada je Steam dostigao novi rekord istovremenih igrača, dostižući preko 37 miliona igrača.

Prema trenutnim statistikama, Steam sada ima vrhunac od preko 37,2 miliona istovremenih korisnika, što predstavlja novi rekord za platformu. Za kontekst, prošle godine, njegov konkurent, Epic Games, imao je skoro 13 miliona istovremeno aktivnih korisnika.

Steam je skoro utrostručio ovaj iznos nedavno, demonstrirajući svoju poziciju kao dominantne PC gejming platforme. Platforma takođe napreduje ovog nedelje zbog Black Myth: Wukong, igre koja je sada druga po broju aktivnih igrača samo iza nekadašnjeg Battle Royale fenomena PUBG.

Čak i kada se nova izdanja lansiraju ekskluzivno na prodavnicama poput Epic Games, PC igrači obično čekaju Steam izdanje. Ovo je još jedan primer trenutne popularnosti platforme.

Takođe je važno napomenuti da Steam konstantno raste. Iako je ovaj novi rekord impresivan, ne bismo bili šokirani ako bi platforma na kraju dostigla nove vrhove kasnije ove godine.

Iz ovog razloga, mnogi izdavači trećih strana sada počinju da zaobilaze odvojene zahteve za launcher.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top