Vesti

Blast from the past: Twisted Metal (1995)

Sa zapletom koji zvuči kao direktan spin-off TV serije Blood Drive, Twisted Metal nas vodi u (tada) daleku budućnost 2005. godine, gde misteriozni Calypso organizuje smrtonosni turnir na paklenim ulicama Los Anđelesa. Twisted Metal nije klasična trkačina, već haotični battle royale derbi u kome pobeđuje poslednji preživeli vozač.

Sa ponudom od 12 jedinstvenih vozila, igrači mogu da se oprobaju u singlplejer kampanji ili split-screen duelu za dva igrača. Pošto je glavni cilj svakog meča da raznesete vaše protivnike, oružja su igrala ključnu ulogu. Od univerzalnih oružja, igrači na raspolaganju imaju mitraljeze, rakete i mine, dok svako vozilo poseduje unikatni arsenal koji uključuje napalm bombe, smrtonosne lasere, bacače plamena i Molotovljeve koktele. Što se likova tiče, imamo izopačenog klovna Sweet Tooth-a, koji je ujedno prikazan na omotu igre, bukvalno otelotvorenje smrti po imenu Mr. Grimm, usamljenog taksistu Čarlija Kejna, i mnoge druge.

Ideja Twisted Metala se rodila dok su developeri iz studija Singletrac bili zaglavljeni u koloni automobila na jednom autoputu za Los Anđeles. Zamišljajući scene iz filmova u režiji Majkla Beja, zaključili su da bi svi njihovi problemi bili rešeni ako bi prosto razneli sve ostale automobile.

Twisted Metal je izašao za PC i PlayStation, koji se pojavio na tržištu godinu dana ranije. Igra je dobila nekoliko nastavaka i spin-off naslova, ali je serijal 2012. godine nažalost ”pao u komu”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top