Vesti

Direktor Amazon Games izjavio da video igre “nemaju glumu”

Nakon što je postala jedna od najvrednijih kompanija na svetu, Amazon je pokušao da uđe u industriju video igara kroz akviziciju Twitcha, kreiranjem svoje Amazon Luna streaming usluge i naravno lansiranje Amazon Games. Nažalost, relativna novost kompanije u industriji dovela je do nekih veoma izjava van dodira sa realnošću od Amazon Games CEO – posebno u vezi sa generativnom AI.

U intervjuu koji je vodio IGN, šef Amazon Games Christoph Hartmann je seo da bi razgovarao o svim vrstama tema, od predstojećeg MMO Lord of the Rings do nedavne akvizicije Tomb Raider franšize.

Možda najzanimljivije su bile Hartmannove izjave o usponu generativnog AI kao zamene za različite aspekte razvoja igre, rekavši u odgovoru na pitanje o trenutnom štrajku SAG-AFTRA glasovnih glumaca:

“Kada pričamo o AI, prvo od svega, nadamo se da će nam pomoći da imamo nove ideje za gejmplej, što nema nikakve veze sa oduzimanjem posla bilo kome. A posebno za igre, mi zapravo nemamo glumu… Većina tima sedi u programiranju i to neće nestati jer je to sve o inovaciji. Ako (AI) nešto uzme, to će zaista biti dosadni delovi.”

Hartmann je nastavio: “Mislim da bi to što bi moglo biti super korisno je lokalizacija. Trenutno, lokalizujemo našu igru u određeni skup jezika. U osnovi, da li to komercijalno ima smisla da bude na jeziku, da ili ne? Imati AI će nam zaista pomoći.”

Osim zapanjujuće izjave da igre “zaista nemaju glumu”, Hartmannove tvrdnje o prednostima AI bi i dalje oduzele ceo sektor industrije razvoja igara – to što je lokalizacija – dok bi verovatno uradile užasan posao u tome. Ceo, i dug, intervju može se naći OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top