Vesti

Blast from the past: Chrono Trigger (1995)

Ko još ne voli dobru priču o putovanju kroz vreme? Kao iskusni vremeplovci, nagledali smo se ovakvih priča u knjigama i filmovima, ali i video igrama. Jedna takva igra je Chrono Trigger, japanski RPG iza koga stoje tri velikana – kreator Final Fantasy serijala, tvorac Dragon Quest serijala i čuveni autor Dragon Ball mange.

U igri pratimo mladića po imenu Crono, koji se greškom vraća 400 godina u prošlost. Tokom priče, Crono i njegova družina će posetiti ledeno doba, srednji vek, postapokaliptičnu budućnost i druge periode. U trenutku kada igrač dobije mogućnost da slobodno putuje kroz vreme, priča počinje da se razvija u nelinearnom pravcu, što znači da protiv poslednjeg bossa možete da se borite kad god poželite! Ne možemo dovoljno da naglasimo koliko ova mehanika utiče na priču, koja ima čak 13 završetaka. 

Chrono Trigger je u svojoj srži klasičan RPG, ali sa nekoliko bitnih razlika. Igra koristi active time battle sistem iz Final Fantasy serijala, ali vam nudi opciju da se prebacite na potezni sistem u bilo kom trenutku. Za razliku od mnogih drugih JRPG-ova, u igri ne postoje nasumične borbe i zasede od neprijatelja, tako da igrači uvek imaju vremena da se adekvatno pripreme.

Chrono Trigger je vrlo brzo postao veliki hit zbog svojih inovativnih gejmplej mehanika, nelinearne priče i dopadljivih likova. Osim dva nastavka, ovaj serijal je nažalost mrtav već više od 20 godina, i nadamo se da će ga neko jednog dana oživeti. Neko iz budućnosti možda?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top